UITNODIGING THEATERVOORSTELLING ‘DANSEN OP DER BOEDE’

THEATERVOORSTELLING DANSEN OP DER BOEDE De Osseberg Zeeland

STICHTING VALREEP SPEELT DANSEN OP DER BOEDE 26 mei 2024

Menigeen op Walcheren zal hem zich nog herinneren, de schrijver Martien Beversluis. Afkomstig uit Zuid-Holland, maar lang inwoner van Veere. In de Tweede Wereldoorlog daar zelfs burgemeester. En weten we niet meer exact wie hij was, dan kennen we nog wel zijn echtgenote, Jo Verstraate. Beter bekend onder haar schuilnaam, Dignate Robbertz, schrijfster van Jikkemien, Geertrui, de heks van Veere en Volk van Basalt, vlot vertelde verhalen uit de streek.

Over het leven van Martien Beversluis en Johanna Verstraate

Het doen en laten van dit echtpaar was en is niet onbesproken. Beversluis was achtereenvolgens Nederlands hervormd, socialist, communist, gereformeerd, lid van de nsb, sympathisant van de ss en antroposoof. Is Beversluis een idealist? Of gewoon een ordinaire opportunist, die met alle winden meewaait, in de hoop er beter van te worden? En wat is de rol van zijn vrouw? Hoe onschuldig zijn haar bijdragen in De Zeeuwsche Stroom, het nsb-blad hier te lande?

De Duitsers organiseren gedurende de oorlog op zondagmiddagen culturele bijeenkomsten op het landgoed Der Boede. Het echtpaar is daar regelmatig te gast.

In ‘Dansen op Der Boede’ vertelt Johanna Beversluis-Verstraate over haar man. En dus over zichzelf. Maar zien we het achterste van haar tong?

Lo van Driel schreef ‘Het ongerijmde leven van Martien Beversluis’. De voorstelling ‘Dansen op Der Boede’ is deels gebaseerd op deze biografie.

Tekst en regie: Rens Schot
Spel: Wilma Selen

U bent van harte welkom! 26 mei op Boerderijgalerie de Osseberg

Datum 26 mei 2024
Aanvang 15.00 uur
Toegang € 10,– inclusief consumptie.
Reserveren 0118 625284 of gmnieuw@xs4all.nl

Addy Nieuwenhuize-Harting
Boerderijgalerie de Osseberg
Singelweg 11, bij Sint Laurens
4364 LA Grijpskerke

Première was: 15 februari 2024 in B&B Der Boede, Koudekerke.
Voor de actuele speellijst: zie www.valreep.com
Informatie: Rens Schot 06-33165426